duurzaamheid duurzaamheid duurzaamheid

Duurzaamheid

Als professionals in de recyclingbranche is duurzaamheid voor Statice een vanzelfsprekendheid. Want grondstoffen zijn schaars en bronnen zijn eindig. Door vakkundig te recyclen voorkomen wij vervuiling en zorgen we ervoor dat grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Daarnaast investeren wij op verschillende manieren in een verantwoorde bedrijfsvoering, die niet alleen nu van waarde is maar zeker ook in de toekomst.

Energie-neutrale-bedrijfsvoering

Energie neutrale bedrijfsvoering

Statice is een van de eerste recyclebedrijven in Nederland die volledig energieneutraal is. Dit is te danken aan de zonnepanelen op het dak en een verwarmingsinstallatie die het pand met biomassa verwarmd.

Milieu-en-wetgeving

Milieu en wetgeving

Natuurlijk voldoet Statice aan alle wettelijke normen. We zijn WEEELABEX gecertificeerd en werken volgens de normen van ISO-14001 en ons milieubeleid is conform de Wet milieubeheer. Wij zijn in het bezit van een provinciale milieuvergunning PL 04/73113.

sponsoring

Maatschappelijk betrokken

Omdat wij geloven dat iedereen talenten heeft, stellen wij mensen in staat om hun talenten in ons bedrijf te ontwikkelen. Wij bieden kansen aan jongeren met een WAJONG-uitkering en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder ondersteunen we een groot aantal verenigingen en organisaties als sponsor of donateur.