Sociaal en Groen

Statice geeft afval en mensen waarde!

Een sociaal en groen bedrijf


Als professionals in de recyclingbranche is duurzaamheid voor Statice een vanzelfsprekendheid. Wij worden elke dag met de feiten geconfronteerd. Sommige grondstoffen zijn schaars, bronnen zijn eindig. Door vakkundig te recyclen voorkomen wij vervuiling en zorgen we ervoor dat grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Wij denken aan de toekomst!

Energie neutrale bedrijfsvoering


Zonnepanelen op het dak en een verwarmingsinstallatie die op biomassa wordt gestookt, zorgen ervoor dat Statice nagenoeg energie neutraal kan opereren. Enkel voor het tapwater wordt nog gas verbruikt.

Milieu en wetgeving


Statice voldoet aan alle wettelijke normen. We zijn WEEELABEX gecertificeerd en werken volgens de iso 14001 certificering. Ons milieubeleid is conform de Wet milieubeheer. Wij zijn in het bezit van een provinciale milieuvergunning : PL 04/73113.

Een sociaal hart


Omdat wij geloven dat iedereen talenten heeft, stellen wij mensen in staat om hun talenten in ons bedrijf te ontwikkelen. Wij bieden kansen aan jongeren met een WAJONG-uitkering en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werken we samen met Justitiële Inrichtingen ins onze omgeving.